Acupunctuur voor kinderen

Veel mensen zullen voor kinderen niet meteen aan acupunctuur denken, maar dat is jammer, want acupunctuur kan kinderen ontzettend goed helpen. Bij fysieke klachten, zoals eczeem, hooikoorts, of bv oorontstekingen, maar ook bij klachten op ander gebied, zoals adhd, moeite met concentratie, of emotionele problematiek. Met behulp van acupunctuur kunnen kinderen beter in hun vel komen. Als ze eenmaal ervaren hebben wat voor effect een behandeling op hen heeft, komen ze meestal graag terug.

Het mooie bij kinderen is dat de naalden niet hoeven te blijven zitten. Een of twee korte prikjes is voldoende om de energiebalans te herstellen. Een behandeling duurt een kwartier tot een half uur. En er is bij kinderen vaak snel een effect te merken, omdat alle processen bij kinderen sneller gaan. Daarom vraag ik kinderen meestal eerder weer terug te komen. Dan kan na een week zijn of bij acute problemen al na een paar dagen. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de klachten, maar bij kinderen is het behandeltraject vaak korter.

Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken, en ik gun ieder kind een zorgeloos kind-zijn. Nu is dat natuurlijk niet altijd mogelijk, maar op veel gebieden kan acupunctuur erbij helpen om een kind beter in zijn vel te laten zitten, En dat willen we toch allemaal?

Momenteel behandel ik kinderen vanaf 4 jaar, jonger in overleg. Het kindertarief is 50 euro voor de eerste behandeling en 40 euro voor de vervolgbehandelingen. Het kan worden vergoed door de verzekering, mits aanvullend verzekerd.

 Twijfel je of acupunctuur jouw kind zou kunnen helpen? Neem gerust contact met me op.