Feng Shui

 

Wat is Feng Shui?

 

Feng Shui is van oudsher ook een geneeskust. Zoals acupunctuur werkt door de energiebanen in je lichaam te harmoniseren, zo werkt Feng Shui door de energie in je huis zo goed mogelijk te laten stromen. Dit heeft zijn weerklank op het welbevinden van alle bewoners en bezoekers van het huis. Ik heb zelf nu enige ervaring met de werking ervan en ben onder de indruk van de effectiviteit. Kleine veranderingen in huis, geven meteen een ander gevoel. Alsof je huis meer energie krijgt en je je op kunt laden in je huis.

 

Ik zie het ook als een waardevolle aanvulling op mijn werk als acupuncturist; omdat iedereen hier redelijk makkelijk zelf mee aan de slag kan.
We spenderen veel tijd van de dag in ons huis. Als daar de energie beter stroomt, dan heeft dit een effect op je hele leven en dus ook op je gezondheid.

 

Het wordt in onze cultuur niet zo direct aangeleerd dat demanier waarop jij met je huis omgaat, zijn weerklank heeft op je hele leven. Toch zit het ook

verborgen in onze tradities en gebruiken en het is super interessant om te gaan kijken naar wat jouw gewoontes zijn en wat voor betekenis daaraan vast zit. Ik noem maar een voorbeeld: Waarom heb je een voorkeur voor een bepaalde kleurstelling? Of waarom zet jij dat kunstwerk juist op die plek? Door deze leer, leer je begrijpen, waarom bepaalde dingen in huis weerklank hebben in een bepaald gebied op je leven en andersom. En dan kun je daar zelf actief veranderingen in gaan aanbrengen.

 

Wat is Nine Star Ki?                                                                            

Ook Nine Star Ki maakt een belangrijk deel uit van Feng Shui. Een Nine Star Ki profiel kun je uitrekenen aan de hand van je geboortedatum. Dit zijn de 9 sterren van de Grote Beer en ze kunnen gezien worden als een soort coördinaten die je hebt meegekregen in jouw leven. Ze geven aan met voor kwaliteiten je als mens in dit leven staat en waar je mee hebt te werken. In het Feng Shui advies maak ik van elke bewoner een Nine Star Ki profiel en dit koppel ik aan het huis. Op deze manier kan ik zien hoe het huis werkt op alle bewoners en daar adviezen aan koppelen.


Een goed Feng Shui advies geeft je gereedschap waar je jarenlang mee aan de slag kunt, omdat je begrijpt waarom je iets gaat veranderen. Het is dus geen toveren met kristallen en spiegels, nee, het is echt begrijpen hoe een omgeving jou beïnvloed en hoe je daar zelf mee kunt spelen.

 

Wat is de investering? 


Voor een particulier advies moet u denken aan een prijs tussen de 500 en 800 euro, afhankelijk van de grootte van het huis en de hoeveelheid bewoners. Voor een advies kom ik uw huis bezoeken en en hoor ik graag wat u zou willen veranderen en waarom u om een Feng shui advies hebt gevraagd. Daarna ga ik aan de slag en maak ik een uitgebreid rapport over mijn bevindingen en adviezen. Dit rapport kom ik persoonlijk toelichten. 


Voor bedrijven is het afhankelijk van de grootte van het pand en het aantal medewerkers actief op de werkplek. Een goede sfeer op de werkvloer kan enorme effecten hebben op het hele bedrijf, en door een goede Feng Shui analyse kunnen oplossingen voor problemen op de werkvloer worden gevonden. Voor een offerte kunt u contact met me op nemen.